Extra kladdig kladdkaka med choklad fluff


foto: queenemmsa.blogg.se

Extra kladdig kladdkaka med choklad fluff

v 2 ägg
v 2,5 dl socker
v 4 msk kakao
v 2 tsk vaniljsocker
v 100 g smör (smält)
v 1 dl vetemjöl
v 1/2 tsk salt

1. Sätt ugnen på 175*
2. Smält smöret i en kastrull eller i micron
3. Vispa ägg och socker poröst
4. Blanda tillsammans med resten utav ingredienserna, (OBS, blanda försiktigt, annars kan smeten bli luftig och kladdkakan torr.
5. Häll smeten i en brödad form
6. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter (beroende på hur kladdig kaka du vill ha)
7. Låt svalna

Fluff

v 180 g choklad, (reisen, dumle, after eight, geisha, nougat, daim, eller noblesse)
v 3 dl grädde

1. Dela chokladen i mindre bitar, det är lättare att smälta det då 
2. Värm försiktigt upp grädden utan att den börjar koka
3. Häll ner chokladen
4. Smält chokladen i grädden på svag värme. Det får absolut inte koka. Ren choklad som inte innehåller  kola går utmärkt att smälta även om man tar bort kastrullen från värmen. Bara att röra om tills den smält ihop med grädden
5. Ställ i kylskåp minst 6 timmar, gärna över natten. Det måste vara riktigt kallt 
6. Vispa sedan till lagom konsistens. Om det blir för tjockt kan man hälla i lite mer grädde

7. Smeta ut fluffen på kladdkakan, servera med vaniljglass och jordgubbar

Kommentera här: